Handen uit de mouwen groot succes

Vorige maand kon je op de website van Boer zoekt Vrouw een dagje op de wijngaard van boer Gerhard winnen, gevolgd door een heerlijk diner én een overnachting in een prachtig bed en breakfast. De eer was aan Natalie Buys en haar broer. Zij hebben twee fantastische dagen gehad. Speciaal voor ons schreef zij een verslag en natuurlijk maakte ze ook nog wat foto’s.

“Het weekendje midden in de week was fantastisch. Om zes uur 's morgens uit de veren, mijn broer gaan oppikken met de wagen en dan op pad richting Winterswijk. Rond half 10 zonder files aangekomen op bestemming. Nog eventjes de grens over gereden (gevoelsmatig wou ik ook eventjes in Duitsland geweest zijn) een foto genomen van het gehucht Huppel omdat ons dat zo grappig in de oren klonk om zo stipt om 10 uur bij boer Gerhard aan te komen. We werden hartelijk verwelkomd met een heerlijke tas koffie wat best smaakte na een lange autorit.

Na een aangename kennismaking worden broer en ik aan het werk gezet in de wijngaard. We krijgen een schaartje en mogen trosdunnen. Uiteraard eerst een deskundige uitleg van boer Gerhard over het hoe en waarom van het trosdunnen. Onder een stralende  zon beginnen we aan onze opdracht. Na een half uurtje in de wijngaard sijpelt het binnen dat die wijn niet zomaar in een fles terechtkomt :-) en dat 'wijnboeren' zeer arbeidsintensief is.

Na een voormiddag in de wijngaard heeft de zus van Gerhard een prachtige brunch voor ons klaargezet. We smullen van heerlijk brood en verse kaas en confituur. Dit alles met zicht op de vijver en de wijngaard.

Vervolgens krijgen we nog een rondleiding in de wijngaard en leren we bij over de verschillende wijnrassen en de ziektes waarmee soms afgerekend moet worden.
We hebben het zo naar onze zin dat we heel de middag wijnproeven. Wit, rosé en rood en nog eens rood. Broer en ik zijn verwonderd over de kwaliteit van de rode wijn. Rood dat hadden we niet verwacht in Nederland. Een aangename verrassing!

Het is zo gezellig dat de tijd voorbij vliegt. We moeten dringend naar de Ruisende Aar. We komen aan in een prachtig domein waar we een rondleiding krijgen. Prachtige authentieke suite met respect voor oude materialen. We voelen meteen dat we hier goed gaan slapen. Rondom de B&B liggen prachtige tuintjes en schaapjes grazen gemoedelijk in de wei. Dit is pas echt zen!

We worden opgepikt en naar Restaurant De Woord gebracht waar we een heerlijk maal met aangepaste wijnen krijgen voorgeschoteld. De bediening is top evenals het eten. Pure luxe, dit is genieten. Na het eten worden we terug aan de B&B afgezet. Moe maar voldaan kruipen we onder de wol.

De volgende dag een ochtendwandeling in het bos en de dreef. We genieten van het prachtige Gelderse landschap. Na het ontbijt terug richting boer Gerhard om dag te zeggen en hem en zijn zus te bedanken voor de fijne dag gisteren.

We blijven wederom plakken, drinken nog wat wijn om beter te kunnen kiezen welke flesjes mee met ons naar België gaan. Op de terugreis blikken we terug op een geslaagde tweedaagse met dank aan Boer Gerhard en zijn lieve zus.”

Handen uit de mouwen

Gallerij aan het laden...

JavaScript moet aan staan om de foto's te kunnen zien.
Mocht er niks laden, kijk dan of JavaScript aan staat.

Bekijk het fotoalbum 'Handen uit de mouwen'
J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.