Bierepap - Mieke de With van Wijnen

Ingrediënten:

- 1 liter karnemelk
- 100 gram gezeefde bloem
- 1/2 à 1 flesje oud bruin bier
- mespunt zout
- ongeveer een halve pot Zeeuwse keukenstroop
- gedroogde pruimen (geweld)

Bereiding:

Zeef de bloem in een pan, voeg zout toe en wat karnemelk en roer er met een garde een glad papje van. Pan op lage warmtebron verwarmen en beetje bij beetje de rest van de karnemelk bijvoegen. Goed blijven roeren tot het mengsel tegen de kook aan is en zorg ervoor dat de karnemelk niet schift. Vervolgens het bier erbij voegen en al roerend aan de kook brengen. Blijven roeren en zo ongeveer 8 min. laten garen. Vervolgens de stroop erdoor roeren. Goed af laten koelen en op laten stijven, de pap moet stevig zijn. Als laatste de gewelde pruimen erbij doen en ijskoud serveren.

Verhaal achter dit recept:

Het recept wat ik graag wil delen heet Bierepap en is net als het recept van Yvon overgegaan van oma op moeder op dochter. Het is een streekrecept uit de buurt waar mijn moeder vandaan komt nl. Kedichem, aan de Linge. Toen ik aan mijn moeder wilde vragen of ze mij het recept kon vertellen wist ze de exacte hoeveelheden van de ingrediënten niet meer precies vanwege een soort dementie a.g.v. herseninfarcten. Toch is het na wat uitproberen gelukt om dit heerlijke nagerecht te maken.

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.